perjantai, 8 joulukuun, 2023
Tietotekniikka

Tietotekniikka

Tietokoneen hankinta

Cimos myy edullisesti kannettavia tietokoneita ja välillä myös pöytäkoneita ja näyttöjä Katajanokan myymälässään. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että käytetyssä kannettavassa akun kestävyys on huono. Verkkovirralla kannettavat yleensä toimivat täysin moitteettomasti akun väsymisestä huolimatta.

Käytettyjä yritystietokoneita myy ja kierrättää TKV Finland. Käytetyn laitteen takuu on kuusi kuukautta.

Ohjelmat

Verkosta käyttäjä voi ladata koneelleen erilaisia maksuttomia ohjelmia, jotka korvaavat mm. Microsoftin toimisto-ohjelmat. Esimerkiksi LibreOffice on ilmainen ja toimiva toimisto- ja tekstinkäsittelyohjelmapaketti.

Apache Open Office avoimeen lähdekoodiin ja avoimiin standardeihin perustuva täysimittainen toimisto-ohjelmisto.

Gimpiä kannattaa kokeilla kuvan käsittelyyn.