sunnuntai, 14 huhtikuun, 2024
Uuniruoat

Gratinoitu papuvuoka

800 g perunoita
2 porkkanaa
1 prk papuja tomaattikastikkeessa
1,5 rkl öljyä
1,5 rkl jauhoja
3 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
suolaa
valkopippuria

Valmistus: Paloittele perunat ja porkkanat ohuiksi siivuiksi tai pieniksi kuutioiksi. Valmista juustogratiini seottamalla jauhot kuumaan öljyyn, pyöräytä seosta kunnes se kiehahtaa ja lisää maito koko ajan sekoittaen. Kun seos on kiehahtanut kertaalleen, ota maitokastike pois liedeltä ja mausta kastike suolalla ja valkopippurilla ja lisää juusto kuumaan maitoseokseen. Sekoita seosta kunnen juusto on sulanut kastikkeeseen. Lado juureksia, papuja ja juustokastiketta vuorotellen voideltuun vuokaa. Mausta perunasiivut suolalla ja ripauksella valkopippuria. Kaada päällimmäiseki ohut kerros juustokastiketta. Kypsenä vuokaa 225c uunissa vajaa tunti.