perjantai, 23 helmikuun, 2024
Papu-, linssi- ja herneruoat

Linssipihvit

n. 20 pihviä

400 g kuivattuja linssejä
2 perunaa
0,5 dl perunajauhoja
1 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
(1 iso sipuli)
(1 – 2 purkkia tomaattipyrettä, 20 – 40 g)
(3 valkosipulinkynttä)
mausteita, esim. suolaa tai soijakastiketta,
yrttimaustetta, currya tms.
öljyä paistamiseen

Huuhtele linssit. Hauduta linssit kypsiksi miedolla lämmöllä isossa kattilassa, mausta halutessasi keitinvesi kokonaisilla valkosipulinkynsillä. Linssit palavat helposti pohjaan, jos lämpötila on liian kova. Sillä aikaa kun linssit kiehuvat, hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulikuutioita kuumassa öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kuori ja raasta perunat ohueksi raasteeksi. Kun linssit ovat kypsyneet, siivilöi ne. Poista halutessasi valkosipulinkynnet tässä vaiheessa. Siivilöi linssien joukkoon peruna- ja vehnäjauhot vähän kerrallaan ja sekoita. Lisää tomaattipyre ja sekoita. Lisää mausteita varovasti ja maistele, milloin seos on sopivan maukasta. Anna jauhojen turvota pihvitaikinan joukossa kymmenen minuuttia. Nostele seoksesta palloja kuumalle pannulle ja paina ne pannulastalla noin sentin paksuisiksi pihveiksi. Paista molemmilta puolilta kunnes pihvit ovat kullanruskeita.

Pihvien seuraksi sopii esimerkiksi salsakastike (ohje alla).

Helppo salsakastike kikhernelettujen ja linssipihvien seuraksi

tölkki chilillä maustettua tomaattisosetta
puolikas tai kokonainen valkosipulinkynsi
1 tl sokeria
rouhittua tai jauhettua mustapippuria
(tilkka sitruunamehua)

Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita ainekset ja anna maustua hetki.