perjantai, 23 helmikuun, 2024
Jälkiruoat

Minipannari tai letut

2,5 dl maitoa
1 muna
ripaus suola
ripaus sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
(0,25 dl ruokaöljyä/25 g voita tai margariinia sulatettuna lettujen paistamiseen) (öljy n. 200 kcal)

Valmistus: Sekoita maidon joukkoon munat ja suola, sekä vehnäjauhot (öljyä tai rasvaa voi lisätä halutessaan taikinaan). Anna ainesten turvota puolisen tuntia. Kaada taikina pieneeen vuokaan (noin neljäsosa uunipellin pinta-alasta). Paista 200 asteisessa uunissa noin kaksikymmentä minuuttia, tai kunnes pannukakku näyttää kypsältä. Jos teet neljän munan taikinan litraan maitoa, voit kaataa seoksen uunipellille ja kypsentää pannukakkua puolisen tuntia uunissa. Jos haluat voit tehdä taikinasta pannulla paistamalla myös lettuja. Tähän ratkaisuun voi turvautua myös tilanteessa, jossa taloudesta ei löydy miniuvuokaa.