sunnuntai, 14 huhtikuun, 2024
KotiSäästöä sähköstä

Säästöä sähköstä

Kielopelto4257Hyödyllistä tietoa energiansäästöstä löytyy Motivan sivuilta ja Euroopan komission sivuilla. Kannattaa kokeilla, miten pienet muutokset arjessa – kuten laitteiden tai valojen sammuttaminen, kun niitä ei tarvita – näkyvät sähkölaskussa.

Sähköyhtiöiden hintavertailuja voi tehdä esimerkiksi Energiaviraston sivuilla. Sähkötuotteiden alkuperän voi myös tarkistaa Energiaviraston hintavertailupalvelusta.

Helenin Sävel Plus -palveluun, jonka kautta saa tietoa sähkönkulutuksestaan jopa tunti tunnilta ja voi vertailla sähkönkulutustaan eri vuosina ja kuukausina. Omaa sähkönkulutustaan voi tarkkailla myös Vattenfallin sivuilta löytyvän energialaskurin avulla. Sivuilta löytyy myös käytännön vinkkejä energian säästämiseen.

Erilaisten laitteiden energiankulutusta voi mitata energiankulutusmittareilla. Energiankulutusmittareita lainaavat esim. Helen Oy ja kaupunginkirjastot.

Wikipedian sivuille on kerätty tietoa energiansäästöstä.