sunnuntai, 14 huhtikuun, 2024
Riisiruoat

Tonnikala-tomaattipyre-risotto

3 dl puuroriisiä (tai muuta riisiä)
7 dl l kasvislientä (1 1/2 kasvisliemikuutiota tai kalaliemikuutiota)
1 purkki tonnikalahiutaletta öljyssä
1/2 sipuli
2 porkkanaa
2 valkosipulin kynttä
1,5 tl chilijauhetta, valko- tai mustapippuria
2-4 rkl tomaattipyrettä

Valmistus: Kuullota sipulit, valkosipulit ja porkkanakuutiot tonnikalapurkista valutetussa öljyssä. Kaada samaiseen kattilaan 7 dl vettä ja veden alkaessa kiehua lisätään joukkoon 3 dl riisiä ja 1 1/2 kasvisliemikuutiota (tai kalaliemikuutiota). Lisää keittämisen puolivälissä (n. 10 minuutin kohdalla) tomaattipyre, tonnikala ja chilimauste tai muu pippuri. Anna lämmetä ja hautua vielä 10 minuuttia tai niin kauan kuin riisin kypsyminen pakkauksen ohjeen mukaan vaatii.