perjantai, 23 helmikuun, 2024
Harrastaminen ja oleskeluLuennot ja kurssit

Luennot ja kurssit

Helsingin yliopisto järjestää kaikille avoimia yleisöluentoja ja muita tapahtumia ja Studia generalia -luentosarjoja. Aalto-yliopiston avoimia Studia generalia luentosarjoja voi etistä Aalto-yliopiston tapahtumasivuilta.

Helsingin yliopiston tiedekulman tapahtumia.

Eduskunnan Pikkuparlamentissa eli lisärakennuksessa toimii Kansalaisinfo, jossa eduskuntaryhmät, säätiöt yms. järjestävät luentoja, miniseminaareja ja keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista yhteiskunnallisista aiheista.

Helsingin työväenopisto järjestää luentoja, konsertteja, tapahtumia ja näyttelyitä, joihin on pääsääntöisesti vapaa pääsy. Työväenopiston kurssit ovat pääsääntöisesti maksullisia, mutta suhteellisen edullisia.

Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan esitelmät olivat ilmaisia. Tilaisuudet järjestetään Tieteiden talolla.

Kriittisen korkeakoulu järjestää yleisöluentoja ja seminaareja.

Helsingin kaupungin kirjastoissa järjestetään ilmaisia tietotekniikan kursseja ja muita tapahtumia.

Sarjakuvakeskus järjestää kaikille avoimia työpajoja.

Kalliolan setlementti järjestää kursseja ja myös ilmaista toimintaa.