sunnuntai, 14 huhtikuun, 2024
Uuniruoat

Gratinoitua soijarouhevuokaa

800 g perunoita
2 porkkanaa
1/2 sipuli
1,5 dl tummaa soijarouhetta
5 dl kasvislientä (1 liemikuutio)
1,5 rkl öljyä/margariinia
1,5 rkl jauhoja
3 dl maitoa
50g juustoa (n. 1 dl juustoraastetta)
suolaa
valkopippuria

Valmistus: Siivuta perunat ja porkkanat ohuiksi siivuiksi, paloittele sipuli. Liota soijarouheet kasvisliemessä. Lado juureksia ja liotettuja soijarouheita vuorotellen voideltuun voukaan, kaada loput kasvisliemet vuokaan. Laita ruoka 200 asteiseen uuniin. Valmista juustogratiini seottamalla ensin jauhot kuumaan öljyyn. Pyöräytä seosta kunnes se kiehahtaa ja lisää maito koko ajan sekoittaen. Kun seos on kiehahtanut, ota se pois liedeltä, sekoita suola, valkopippuri ja juusto maitoseokseen. Kaada juustogratiini vuokaan päällimmäiseksi kun vuoka on ollut uunissa puolisen tuntia, kypsennä vuokaa 225c uunissa vielä puoli tuntia, eli yhteensä noin tunti.