perjantai, 8 joulukuun, 2023
Uuniruoat

Herkkusienipizza

Pizza1,5 dl vettä
3,5 dl jauhoja
1/2 hiivapala
1 tl suolaa
1 rkl öljyä (ei välttämätön)
1 prk tomaattimurska
2 rkl tomaattipyrettä
(1 tl chiliä/1tl chilijauhetta)
(2 valkosipulia)
1/2 sipuli
1 prk herkkusieniä
10 kpl oliiveja
2dl/100g juustoraastetta

Valmistus: Liota hiiva kädenlämpoiseen veteen. Lisää puolet jauhoista ja öljy sekä suola, lisää ja vaivaa taikinaa kunnes saat aikaiseksi kulhon reunoista irtoavan kiinteähkön taikinapallon. Jätä kohoamaan lämpimään paikkaan. Lämmitä tomaattimurskaa ja -pyrettä pannulla noin 15 minuuttia kunnes turha neste on haihtunut ja tomaatin maku terävöitynyt. Mausta suolalla ja tarvittaessa harissilla/chilillä tai valkosipulilla. Kun taikina on kohonnut kauli siitä mahdollisimman ohut lätty leivinpaperille. Mikäli kaulinta ei tähän hätään löydy, voi kaulimiseen käyttää myös jauhottua lasipulloa. Jos leivinpaperia ei ole voi pizzan tehdä myös pestylle ja kevyesti öljytylle uunipellille. Siirrä taikinalätty pellille ja lisää täytteet: tomaattimurskaseos, valutetut herkkusienet, pilkotut sipulit, oliivit ja juustoraaste. Kypsennä uunissa noin 250c:ssa 15-20 minuuttia. Jos vaikuttaa, että pohja ei kypsy kunnolla, siirrä komeus lopuksi uunin alatasolle.