sunnuntai, 14 huhtikuun, 2024
Jälkiruoat

Mustikkapiirakka

Juhalapiiraspieni76512,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
150 g voita/margariinia
1 keltuainen (tai 2 rkl vettä)
2 dl metsämustikoita (ja -vadelmia)
0,5 dl sokeria

Valmistus: Jauhot, sokeri ja leivinjauhe sekoitetaan, lisää voi ja nypi seosta. Lopuksi lisätään keltuainen tai vesi ja sekoitetaan nopeasti. Taikinan on hyvä antaa levät viileässä noin 15 minuuttia. Tämän jälkeen taikina jaetaan kahteen osaan. Toinen osa kaulitaan pyöreäksi levyksi ja sillä vuorataan esimerkiksi irtopohjavuoka. Pohjaa paistetaan 175 C uunissa noin 8 minuuttia. Paistettu kuori täytetään marjoilla ja sokeri sirotellaan päälle. Lopputaikina kaulitaan kanneksi. Painele kansi hyvin pohjaan kiinni. Kanteen on syytä tehdä muutama viilto, jotta höyry pääsee ulos. Paistamista jatketaan 175 C uunissa noin 20 minuuttia.
Alkuperäinen ohje ruokala.net

Huom! Valkuaisen voi paistaa leivän päälle tai siitä voi tehdä marenkia.