sunnuntai, 14 huhtikuun, 2024
Papu-, linssi- ja herneruoat

Pavut, herneet ja linssit

Pavuista, soijapaputuotteista ja linsseistä voi tehdä aterioita arkisen nopeasti tai pitkän kaavan mukaan liottaen, keittäen ja hauduttaen. Soijarouheruoat ovat kaikkein nopeimpia valmistaa: soijarouhe vaatii vain kymmenisen minuuttia kypsymisaikaa. Myös tofupihvit valmistuvat käden käänteessä, mutta ne ovat hieman tyyriimpiä kuin muut papuruoat. Kikhernejauholetut syntyvät nekin kohtalaisen nopeasti. Paketillisesta punaisia linssejä tekee alle tunnissa ison satsin linssimuhennosta tai -keittoa (ks. papumuhennoksen resepti alla). Keitetyistä punaisista linsseistä voi myös vääntää pihvejä, jos intoa riittää.

Pavut tai linssit kannattaa huuhdella ennen liottamista tai keittämistä. Liotusvesi kaadetaan aina pois, koska raaoissa pavuissa on haitallisia lektiinejä. Pavut ovat riittävän kypsiä, kun ne puristuvat sormien välissä pehmeäksi tahnaksi. Myös papujen keitinvesi pitää kaataa pois.