sunnuntai, 14 huhtikuun, 2024
Juhlaruokia

Uuden vuoden ruokia

Uuden vuoden perunasalaatti (2 annosta)
5 perunaa (n. 500g)
1 iso maustekurkku
1 pienehkö sipuli
suolaa
valkopippuria
tilliä
1 prk kermaviiliä

Valmistus: Keitä perunat kuorineen kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori perunat ja paloittele perunat, sipuli ja suolakurkku kuutioiksi. Lisää kermaviili ja mausta perunasalaatti suolalla, valkopippurilla ja tillillä. Lisämausteena voi käyttää sinappia ja tillin voi halutessaan jättää pois tai korvata esimerkiksi valkosipulilla.

Piirakka- ja pasteijataikina

Yhteishyvän yksinkertaisella piirakkataikinaohjeella voi valmistaa uuden vuoden pasteijat haluamillaan tai jääkaapista löytyvillä täytteillä. Pasteijat voi täyttää esimerkiksi perinteisellä muna-riisiseoksella tai riisi-soijarouheseoksella tai vaikkapa maustetuilla nakeilla.

Pasteijoita paistetaan 225 asteessa noin 15 minuuttia.