Lapsiperheille

Uusi vinkki! Taideneuvola: Paperinukkeleikkejä Kanneltalossa torstaina 31.01.2019 klo 10.

Helsingin luonnontieteelliseen museoon on maksuton sisäänpääsy kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 14-17.

Helsingin kaupungin leikkipuistoissa järjestetään toimintaa ympäri vuoden. Viikko-ohjelmat löytyvät leikkipuistojen omilta sivuilta. Kesäisin lapset saavat ilmaisen aterian. Useimmista kaupungin leikkipuistosta löytyy kahluuallas.

Lasten liikennekaupungissa pienemmät liikkujat saavat harjoitella liikennesääntöjä ja liikkumista liikenteessä. Kesäkaudella toiminta on maksutonta ja se tarkoitettu kaikille yli 5-vuotiaille. Syksystä kevääseen liikennekaupunki palvelee esikouluryhmiä sekä koululuokkia ajanvarauksella.

Linnanmäen huvipuiston sisäänpääsy ja kaikkein pienimmille lapsille tarkoitetut laitteet ovat maksuttomia.

Fallkullan kotieläintilalla voi tutustua kotitilan eläimiin. Ovet auki yleisölle ke-pe klo 10-18 ja su klo 10-15.

Mato-onkimiseen ja pilkkimiseen ei tarvita erillistä lupaa. Helsingin kaupungin sivuilta löytyy lisätietoa kalastuslupakäytännöistä ja Helsingin kalavesikartat. Hyödyllistä lisätietoa löytyy Kalapediasta.

Luistelua voi harrastaa Helsingin kaupungin tekojääradoilla ja luistelukentillä. Tekojääradoista peritään muutaman euron maksu, mutta luistelukentät ovat yleensä ilmaisia. Lisäksi kaupungin jäähalleista kannattaa tiedustella maksuttomia yleisöluisteluaikoja.

Mannerehimin lastensuojelulitto järjestää vaatteidenkierrätyspäiviä, perhekahviloita, lastenhoitoapua, turvaistuinen vuokrausta ja muuta toimintaa. Oman alueen toiminnasta löytyy tarkempaa tietoa paikallisyhdistysten omilta sivuilta.

Pienperheyhdistyksellä on perhekahvila ja paljon muuta toimintaa.

Pääkaupunkiseudun yksin- ja yhteishuoltajat eli Päksy ry:n olohuone on vapaamuotoinen ja avoin kohtaamispaikka yksin-ja yhteishuoltajille.

Malmin seurakunta järjestää maksutonta lastenhoitopalvelua.

Hyvinvointilomat ry pyrkii tarjoamaan lomia perheille ja muille kohderyhmille, joille virkistävä loma ei olisi muuten mahdollista.

Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry järjestää tuettuja lomia perheille.
Lasten kesä ry järjestää leirejä 6 – 15 vuotiaille lapsille ja nuorille RAY:n tuella. Tukeen oikeutettujen leirimaksu on pienempi.

Pelastusarmeija järjestää lastenleirejä. Leiritoiminnan perustana ovat kristilliset arvot.