Kirjastot

Suurin osa kirjastoista on avoimia ja kaikki saavat niihin kirjastokortin.

Oppilaitoskirjastoista voi lainata ilmaiseksi materiaalia, vaikkei opiskelisi kyseisessä oppilaitoksessa.

Kirjastojen yhteissivustolta voi hakea tietoa koko maan kirjastoista ja tietokannoista.

Kaupunginkirjastojen Helmet-järjestelmässä voi tehdä varauksia myös muiden pääkaupunkiseudun kuntien kirjastoista. Kaupunginkirjastoissa järjestetään lähes päivittäin erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia. Lukuvinkkejä saa kaupunginkirjaston lukuvalmentajalta.

Metropolia-ammattikorkeakoulun kirjasto on kaikille avoin.

Helsingin yliopiston kirjasto on avoin kaikille. Helsingin yliopiston kirjastoon kuuluu eri alojen kirjastoja eri puolilla kaupunkia. Varaukset noudetaan kirjastosta, jonka kirjoihin varaus kuuluu.

  • Keskustakampus: Pääkirjasto ja Minerva. Helsingin yliopiston pääkirjastossa ovat humanistisia, oikeustieteellisia, teologisia ja valtiotieteellisia aloja palvelevat kokoelmat. Minervassa on käyttäytymistieteellisiä aineistoja.
  • Meilahden kampuskirjasto Terkko tarjoaa terveys- ja lääketieteellistä tietoa. Lux Humana -kokoelman teokset käsittelevät terveyteen liittyviä aiheita muun muassa kaunokirjallisuuden ja humanististen tieteiden keinoin.
  • Kumpulan kampuskirjasto on matematiikan ja luonnontieteiden tietopalveluja tarjoava kirjasto.
  • Viikin kampuskirjasto palvelee kaikkia bio- ja ympäristötieteiden, maatalous- ja metsätieteiden, farmasian ja eläinlääketieteen tiedontarvitsijoita.

Aalto-yliopiston kirjasto on avoin kaikille. Kirjastopalveluita on kolmessa eri toimipisteessä.

Eduskunnan kirjasto on julkinen, kaikille avoin kirjasto. Kirjaston erityisaloja ovat eduskuntatieto, oikeudellinen tieto ja yhteiskuntatieto.

Toivoa kirjallisuudesta -tapahtumat verkossa.