sunnuntai, 14 huhtikuun, 2024
Harrastaminen ja oleskelu

Talviulkoilu

Luistelelmaan voi lähteä Helsingin kaupungin tekojääkentille ja luistelukentille. Katso luonnonjääkenttien jäädystilanne. Luonnonjääkentät ovat maksuottomia. Tekojääratojen pääsymaksu vaihtelee muutaman euron välillä, mutta kannattaa kysyä myös maksuttomia vuoroja.

Jäällä kävely on hieno elämys kauniina talvipäivänä. Pidempiä matkoja voi luistella matkaluisteluradoilla. Ennen lähtöä täytyy kuitenkin varmistua jään kestävyydestä. Mukaan on hyvä ottaa aurinkolasit ja aurinkovoide ja tuulelta suojaavat lämpimät vaatteet. Myös naskalit tai muut pelastautumisvälineet voivat hyvin huonolla tuurilla olla tarpeen. Esimerkiksi Munkkiniemen-Seurasaaren suunnalla on todella kauniita maisemia jäältä käsin katsottuina.

Hiihtäminen sujuu Helsingin kaupungin ylläpitämillä laduilla.

Pulkkamäkeä voi laskea ainakin Kaivopuistossa ja Alppipuistossa. Malminkartanon täyttömäellä saa komeat laskut.

Lumenveistoon voi etsiä tekniikkavinkkejä Suomen ladun sivuilta, josta löytyy myös lumenveistotapahtumat. Helsingistä löytyy 14 talviluintipaikkaa.